KIRKLARELİ / MERKEZ - Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

May

Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü, öğretmen, öğrenci ve Otağ jeotermal Tarım’ın katkılarıyla başlatılan projede yer alan seranın açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Hilal Liliyar Özefsun, Kırklareli İl Tarım Müdürü Gökhan Karaca ve KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık katıldı.

Hayata geçirilen projeye katkı sunan, Otağ Jeotermal Tarım’ın katkılarıyla öğrenciler bu alanda gördükleri eğitimleri somut olarak öğrenmelerinin yanı sıra yeni tarım yöntemleri ve organik tarımın geliştirilmesine katkı sunacak deneyimler kazanmalarına fayda sağlayacak.

Okulumuzun tanıtımında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Yapmış olduğumuz faliyetler ihaberleştiren Roz Medya ve ekibine teşekkür ederiz. Aşağıdaki linke tıklayarak tanıtım videomuzu izleyebilirsiniz.

Nis

İnece Ortaokulunda  Lgs sınavına girecek olan 8. sınıf öğrencilerimize okul tanıtım günleri kapsamında Kırklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanını tanıttık.

Nis

Bugün hayvan besiciliği ve bakımları ile ilgili bilgi edinmek için Mila Çiftliğindeydik. Bu gezi de emeği Geçen Kırklareli İl Tarım ve Oman Müdürlüğü ile Mila Çiftliğine Teşekkür ederiz.

Nis

25-31 Mart Kütüphane Haftasında Kırklareli İl Halk Kütüphanesini ziyaret ettik. Kitap okuyup, Kütüphanedeki atölyeler hakkında bilgiler aldık. İlgileri için Kırklareli İl Halk Kütüphanesi yönetimine teşekkür ederiz.

Mrt

"Birlikte Büyüyen Okul: Şefkatle Dönüşüm" projesi kapsamında Kirklareli Istranca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencilerine 27.03.2024 tarihinde Kırklareli M.E.M Ar-Ge Birimi ASKE üyesi Çiğdem KARAHAN tarafindan iletişim dilindeki şiddeti fark ederek azaltmayı ve yerine şefkat, anlayış ve karşılıklı saygıyı teşvik etmek üzere "Şiddetli değil, Şefkatli Okul" adlı seminer verildi. Okulumuz adına kendilerine ve Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimine teşekkür ederiz.

Mrt

Seramızda üretimini bitirdiğimiz ürünlerin yerini doldurmak için kolları sıvadık. Başta salatalık, domates ve biber olmak üzere bir çok ürünü okulumuza kazandırmak için tarım uygulama dersinde tohum ekimi ve sera toprağının temizlenmesi işlemlerini gerçekleştirdik. Emeği geçen herkese teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

Günümüzün en büyük ihtiyaçlarından biri olan organik tarım ürünleri ve besinlerin üretime başlandığı ilk noktalardan birindeydik; Ziya Organik'te. Tarım alanında eğitim gören öğrencilerimiz organik tarım alanında faaliyet gösteren bu kuruluşta yer alan bütün araç gereçleri yerinde görme şansı yakaladılar. Öğrencilerimiz sofralarımıza kadar uzanan bu yolculuğun en ham halini, hangi tarım aletlerinin kullanıldığı gördüler. Özellikle tarım teknolojisi ve tarımda makineleşme ile ilgili soruları olan öğrencilerimizin bu sorularına cevaplar aradık. Yapmış olduğumuz bu gezide geleceğin bilinçli çiftçilerine organik tarımın önemini bir kez de hatırlattık.

Bu güzel misafirperverliği için Ziya Organik'e teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda bulunan ve aktif bir şekilde kullandığımız seramızda toprağı işlemeye devam ediyoruz. Tarım uygulama dersinde serada atıl durumda bulunan alanlarda yeni ürünler yetiştirmek için çalışmalar yaptık. Özverili bir şekilde çalışmaları sürdüren öğrencilerimizi tebrik eder ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

İlimizde faaliyet gösteren Dünya Hayvancılığa yapılan bu ziyarette öğrencilerimiz sahada yapılan çalışmaları yerinde görüp merak ettikleri konuları uzman ekiplere sorarak meraklarını giderdi. Öğrencilerimiz bu eğitsel gezide hayvanların bakımına,yemesi gereken besinlere ve bu besinlerin nasıl muhafaza edildiklerine dair bilgiler topladı. Ayrıca günümüz şartlarında tarımda makineleşmede zamanın ve iş gücünün önemini görmüş oldular. Bu gezide emeği geçen ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz 10-A Tarım Sınıfı Öğrencilerimizin serada yetiştirdiği; Sofralarımızın vazgeçilmezi olan yeşilliklerin hasadına başladık. Büyük bir özveri ile yetişdirdiğimiz ve Teorik Derslerin sahada bir yansıması olan bu ürünler Okulumuzun Öğretmenleri tarafından büyük bir rağbet gördü. Emeği geçen öğrencilerimizi tebrik ederiz.